// TVÅ.

Jag äter dåligt. Känner mig sällan hungrig förutom när jag faktiskt är det och då i allra högsta grad, så det blir någonting snabbt för att inte falla samman och så är det samma sak dagen efter. Men idag lagade jag mat igen och det kändes bra. Jag tycker om att stå i köket - hålla på med flera saker samtidigt är det som stimulerar min hjärna allra mest och det som gör att jag faktiskt inte har tid att tänka på mycket annat. 
 
Rymden till exempel. Igår var jag, Sebastian och Alexander ute och körde bil. Vi umgås mycket, nu när det nästan bara är vi kvar i staden. Många har flyttat. Det var kolsvart utomhus, vi körde längs ensliga grusvägar och hamnade vid kraftstationen i Sikfors. Gick över hängbron, tittade upp och det var så stjärnklart, jag ville aldrig sluta titta men killarna gick och de skulle skrämmas om jag inte höll båda i handen samtidigt så jag var tvungen att springa ikapp. På vägen hem rusade laddade partiklar från magnetosfären och kraschade i atmosfären. Norrsken är det finaste som finns. 
 
Jag var på en teaterföreställning för en vecka sedan. "Man vänjer ju sig vid det vackra", hette den och handlade om hur det är att bo i Norrbotten som ungdom. Den var bra, men jag vänjer mig aldrig. Vänjer mig aldrig vid att få hjärtat inte krossat men lite sprucket åtminstone, någonstans mellan busstationen och Bio3an. Lär mig aldrig hur jobbigt det kan vara att sitta på Ekbergs utservering och se någon man brukade hälsa på. Kommer aldrig att fatta att inte klicka iväg sms när jag tagit en shot för mycket. Och det är ändå skört vackert, förstås.
|
Upp