// ETT.

Lyssnar nästan utestlutande på Simon & Garfunkel nu för tiden. När jag borstar tänderna med tandkräm som ska göra tänderna extra vita, när jag äter frukost (svart kaffe, vitt ägg), när jag cyklar till tidningen, när jag ligger på fiskbensparketten med huden tryckt mot golvet, blicken tryckt mot taket, undrar när jag ska börja ta tag i allt. Kommer mig inte för.
  Omger mig med människor så ofta jag kan. Och när alla andra är på sina heltidsjobb cyklar jag runt planlöst. Cykeln är för övrigt mitt bästa köp, jag far fram så himla snabbt på den. Tar mig överallt. Ignorerar sms, klickar bort och tänker att "kanske sen" men det blir inte så. Det var skönt att ha en bortstulen telefon. 
 
Mitt tålamod är ofta slut redan innan jag börjar mina arbetspass på bion. Det tar så mycket energi att vara trevlig när man inte menar det. Vill helst kasta popcorn i ansiktet på alla. Säga åt dem att den här filmen inte ens är sevärd, man fattar vart handlingen är på väg innan karaktärerna fattar det själva, åk bil till någon okänd destination istället, herregud.
 
Börjar få mer och mer koll. Har börjat omfamna sena sovmorgnar istället för att svära åt dem, har samtidigt börjat uppskatta långa dagar på kontoret och att ringa telefonsamtal hit och dit. Men också en vilja att inte bara finnas utan att finnas maximalt, börjar förstå hur man gör.
|
Upp