// SOMMARLISTAN.

Mina planer för sommaren
Jag ska fira midsommar på Elises stuga på Borgarudden. Jag ska till Bråvalla den 23 juni, helgen efteråt till Siesta nere i Skåne. Jag ska genomföra mina tre kommande event, vara redaktör på Piteå-Tidningen, guida finländska och isländska språkstudenter genom Piteå. I slutet av juli är det PDOL, då ska jag arrangera utställning, jobba hela dagarna och gå på fest hela kvällarna.

Annars hoppas jag kunna ta det lite lugnt också. Läsa fler böcker, äta jordgubbar, gå barfota på gräsmattan på Hemlunda, dricka vin på bryggan och cykla till badplatser.

Bästa sommarstället
Jag har ju ingen sommarstuga eller dylikt direkt. Däremot tycker jag Fingermanholmen här i Piteå skärgård är det ultimata hänget under sommaren. Bra strand, grym brygga, superfin skog och så vidare.

Favoritsommarblomman:
Alltså ni vet de här som hoppar när man håller dem i handen? De växer dock lite mer på sensommaren tror jag men skogen bakom vårt hus är helt FULL av dem då, det ser ut som värsta älvtillhållet.
 
Här badar jag helst:
Tjärn, en gömd badplats i Högsböleskiftet. Har bara badat där en gång men det är en liten sjö, brygga, vindskydd och eldplats. Liten risk att det är ockuperat också.

Hur länge ska du vara ledig?
Ungefär 0 dagar.

Vad ser du mest fram emot?
Festivalerna. Har börjat få sådan himla Bråvallafeeling. Kolla in här eller här eller här där jag skrivit om tidigare år jag varit där. Men också att bara ta tillvara på sommaren och gå barbent i svala kläder, 
 
Vad kommer du köpa inför sommaren?
Kanske ändå en kamera. Just nu använder jag min vän Elins för att min egen är sönder, men när skatteåterbäringen åker in kanske det åker ut igen i form av fräsch kamera. Man vill ju dokumentera allt, förstås.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Min festligaste spellista finns här. I övrigt lär det bli fasligt mycket Lorentz, The Kooks, Krunegård, Hellström och så. //// Update: Började lyssna igenom spellistan nu och blev chockad över hur grym den är. Även om det är jag som gjort den. Bra när man överträffar sig själv med sig själv som vittne.

Favoritsommardoft:
HÄGG. Doften har börjat smyga sig på nu och det är så fantastiskt. Nu hoppas jag ju verkligen på minimalt med regn men det luktar också väldigt gott när det har sjunkit in i asfalten lite. Samt jordgubbar uppvärmda av solen.
 
Hur kommer du att göra dig illa?   
Jag kommer nog ramla med longboarden. Det har inte hänt än och någon gång måste det ju ske. Och skrapa upp knäna och sådant där vanligt.

Vad oroar du dig för?

Dåligt väder. Och det klassiska att man liksom lägger ned mer tid på att planera roliga saker än att faktiskt genomföra den och vips så faller löven.
 
Hur kommer du minnas din sommar sen i september?    
Stökig, fin, stressig och alldeles alldeles underbar.
 
Den ultimata sommardagen:
Vakna av randigt ljus bakom halvneddragna persienner, äta frukost utomhus på altanen, cykla till badplatsen intill och bada naken innan någon har vaknat, läsa en bok under trädskuggan och kanske fara med båten och fiska någonstans. Grilla mat till middag, sen fara hem till en kompis och sminka sig till jättehög musik innan det är utomhusfest någonstans och skratta tills solen skulle ha gått ner förutom att den aldrig gör det. Och innan man somnar är det morgon och ljuset har blivit randigt igen.
|
Upp